Здравей, valldet, и много ти благодаря за изчерпателния отговрор. И ние работим с микроинвест, но споменатата опция не е активирана в стремежа ни да заплащаме едно и също месечно възнаграждение всеки месец, а само при необходимост да заплащаме извънреден труд в края на периода. От това, което обаче чета в Наредбата вариантът, който ти описваш е абсолютно адекватен - и според Наредбата и според програмата.
Чудя се обаче, в сценария, в който плащаме едно и също месечно възнаграждение по време на целия период на сумирано, дали доработването от последния месец (смяната от събота в моя пример) трябва да се плащат или заплащането е 0.00.
Много ти благодаря още веднъж за отговора.
Здравейте! Имам близко до горното запитване, но все пак казусът е малко специфичен.
Работим на тримесечен период на сумирано отчитане на работното време и имаме служител, който през първи месец има 8 отработени часа по-малко (балансът му е минус 8 спрямо нормата), втори месец има отработени часове, колкото са по норма, а третия месец напуска в началото (последен ден на  2ри - неделя), но има една смяна на 1ви (събота), която му компенсира неотработените часове в първи месец и следователно служителят при напускане е изработил толкова часа, колкото му е нормативът за целия период на отчитане (ставката последния месец му е нула поради липса на работен ден по календар). Въпросът е - трябва ли да му се плати допълнително последната смяна на 1ви в с последната заплата (при положение, че в 1ви месец когато са му останали 8 часа за отработване, му е платена пълна заплата).
Разбирам, че въпросът може би е елементарен, но наистина имам нужда от съвет.
Благодаря ви предварително!